Gurkemeje, fup eller fidus?

Gurkemeje, fup eller fidus?

Det mest interessante ved gurkemeje er rodens indhold af stoffet curcumin. Det er nemlig præcis dette stof, som har flest sundhedsfremmende evner. Det er også dette stof, som har rigtig gode anti-inflammatoriske evner. Inflammation opstår, når fremmede stoffer kommer ind i kroppen. Inflammation er egentlig bare betændelse i daglig tale.

Forskere mener, at en kronisk lav betændelsestilstand i kroppen kan have en positiv effekt på bekæmpelsen af sygdomme som blandt andet hjertesygdomme og Alzheimers. Det anses derfor som en god idé at spise mad, som har anti-inflammatoriske evner, så betændelsestilstanden i kroppen holdes på et lavt niveau. Faktisk har undersøgelser vist, at curcumin har lige så gode anti-inflammatoriske evner som tilsvarende lægemidler.

Denne farverige rod er også rig på antioxidanter, som beskytter dine hjerneceller mod frie radikaler. Dermed har gurkemeje potentialet til at beskytte dig mod hukommelsesproblemer og Alzheimers. Flere undersøgelser har fundet tegn på, at stoffer i gurkemeje kan reparere stamceller i hjernen og at disse stoffer potentielt kan blive brugt i behandlingen af Alzheimers.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *