Tal og %´er…

I højre side er der to “termometre” og der registrer forløbet ved mit vægttab.
Og der arbejder jeg med 2 mål.
Det ene er de 8% jeg SKAL levere for at komme videre i forsøget, hvor vi skal testes for proteiner i kosten tilført af oksekød. Mere om det senere.

Det andet mål er mit eget ønske om vægttab i HELE forløbet, med deadline til Bremen Marathon 4/10, hvor forsøget næsten også slutter.

Med en startvægt på 95,6 kg vil 8% være 7,7 kg. Det er så de 100% på den grønne søjle. Når jeg så taber mig efterhånden, så hedder det altså (tabt vægt/7,7×100) eksempel: vægttab 2 kilo.
Altså 2/7,7×100=25,9%

Og det samme i den blå søjle, hvor mit mål er lidt større vægttab. Vil gerne på 78 kg. Trukket fra 95,6 giver det 17,6 kg. Det er altså de 100% i den blå søjle.

For at finde procenten jeg har tabt, bruges samme formel som ovenfor, men der kommer dog et lidt andet resultat ud.

Håber det giver mening og hvis du har lyst, så del gerne dine procenter også.
God dag

3d human character that push a big percent symbol

21,0975 km

Så langt er et halvmaraton. En distance der de senere år er blevet rigtig populær, og det skyldes nok, at der er tale om et løb der er udfordrende, uden dog at kræve de samme forberedelser som den dobbelte distance, nemlig det klassiske maraton, der som bekendt er 42,195 km.
Samtidig så er der ikke meget tilbage i kroppen efter et maratonløb og det kræver noget restitution, hvor imod det ikke gør sig gældende på helt samme måde ved de 21,0975 km.
Men ligegyldigt hvilken distance jeg løber, er der hver gang et element af konkurrence i at komme så hurtigt gennem løbet som jeg nu formår.
Og lad mig lige slå fast, at når jeg snakker “hurtigt” er det KUN ud fra mine præmisser og det mener jeg iøvrigt er det eneste rigtig at måle sig mod.
Vi kan alle finde løbere der er voldsomt meget hurtigere end os selv, men hvlken værdi har det for os at holde tiderne op mod hinanden, når der er så mage faktorer i spil, som der er ved et løb?
SÅ, jeg konkurrerer kun mod mig selv og ingen andre.
Min bedste tid på et helt marathon er sat i Hamborg og lyder på 4 timer 11 minutter. Og der var jeg godt tilfreds med.
Mit håb er at komme under de 4 timer på et tidspunkt. Lad os se om det sker.
Min bedste tid på et officielt 1/2 maraton er jeg derimod lidt usikker på, men min udfordring er hver gang at komme under 2 timer.
Det har jeg været, ihvertfald een gang, nemlig til Powerade Halvmaraton i 2012 (det der idag hedder CPH HALF) hvor min sluttid blev 1 time og 59 minutter og 19 sek.